| Detaljer |
| Indledning |
| Indhold |
| Opskrift |
| Titel: | God mad med dybfrost. 68 lette opskrifter | ||
| Forfatter: | Östenius, Asta; | ||
| Pseudonym: | |||
| Årstal: | 1963 | ||
| Udgivelsessted: | København | ||
| Forlag: | Thorkild Becks Forlag | ||
| Varianttitel: | |||
| Genudgivelsesår: | |||
| Sider: | 60 | ||
| Oversætter: | Hansen, Caia | ||
| Stikord: | serie; | ||
| Samlet oplag: | 1 | ||
| Trykkested: | København | ||
| Pris i kr: | 5,75 | ||
| Industrielt dybfrosne produkter indtager efterhånden en ikke uvæsentlig plads i
husholdningen. Husmødre og andre, som laver mad, forstår da også at værdsætte de lettelser, som anvendelsen af dybfrosne produkter i madlavningen betyder. Som en hjælp til at skabe mere variation ved tillavningen af dybfrosne varer udkommer nærværende bog i serien »Husmoderbiblioteket«. »God mad med dybfrost« omfatter opskrifter på en række af de dybfrostvarer, som nu findes i handelen: fisk, kød, grønsager, bær og juicer. I indledningen er givet en oversigt over varesortiment, emballage, opbevaring m.m. Hver varegruppe behandles i sit kapitel, som indledes med en kortfattet forklaring på den bedste tilberedningsmåde og en oversigt over næringsindholdet i den pågældende varegruppe. Opskrifterne er enkle og lette at følge og omfatter både daglige og fine retter. Vi håber, at denne opskriftsamling må blive en god hjælp ved tilberedningen af retter af dybfrosne varer. CAIA HANSEN | ||
| And a l'orange med pommes frites 46
Appelsinfromage med frugt Appelsingelé, svensk Appelsinsuppe med banan Blåbær med havrekræs og flødeskum 54 Blomkål, ostegratineret 36 Blomkål, paneret 36 Broccoli- og kartoffelsuppe 35 35 Broccoli i ostesovs Broccoli med ris og rejesovs 34 Broccoli, smørkogt Broccolibund Broccoliruller med smeltet smør 35 Bærcharlotte 55 Bønner, løgmarinerede Fisk, kogt med ægge-, persille-, kapers-, løg-, sennepssovs 13 Fiske- og grønsagssalat med sennepsfløde 19 Fiskeblok, ovnstegt med porreris 18 Fiskeboller i flødestuvet spinat 28 Fiskebøf, delikat med broccoli 23 Fiskefars, stegt, paneret, med stuvede grønsager 29 Fiskefilet, mayonnaisegratineret på broccolibund 16 Fiskefilet, råstuvet 15 Fiskefilet, ristet med kold Tyrolersovs 24 Fiskefilet, stegt med ærter og peberrod 23 Fiskepandekager, små med persillesmør I8 Fiskerisotto Fiskesoufflé med rejesovs 24 Fiskewienerschnitzel 17 Foliesild med kogte kartofler 26 Grønkål 34 Grønsager, stuvede 37 Grønsagsfad med bacon og æg 38 Grønsagssuppe med fisk 38 Gullasch, ungarsk 43 Frugtis 55 Hare, forloren med kartoffelsalat 48 Høne å la Peking 48 Jordbærtærte med marengs og flødeskum 55 Juicebowle 56 Juicecreme med fløde 53 Juicegelé med is 54 Kylling en casserolle; 44 Kylling, friturestegt med smørkogte grønsager 45 Kylling, pikant 45 Kylling, stegt, kold med salat 44 Kyllingleversauté i krustader 46 Laksforel, vinkogt med frossen flødepeberrod 27 Leverpostej, varm som middagsret 47 Majskolber, kogte med rørt smør 38 Majskolber, ristede 41 Majskolber med tomat og løg 41 Makrel, dildkogt 25 Makrel, fyldt, i slåbrok 25 Pighvar, champignonskogt 20 Pighvar, kogt med smeltet smør og peberrod 20 Pommes frites 41 Reje- og fiskesalat med grapefrugt 30 Reje-, æble- og ærtesalat 30 Rejebrød, varmt 31 Rejepakker 31 Rejesovs 31 Sild, friturestegt 27 Sommerfisk 19 Spinat, flødestuvet 28 og 33 Spinatmos med røget skinke 33 Spinatpandekager 18 Spinatsoufflé 34 Spinatsuppe med paprika 34 Torske- og ærtegryde I4 Torskefilet på fransk manér I7 Svinekoteletter i fad 43 Æblesild 26 Ærter, kogt i grønt 37 | ||
| OSTEGRATINERET BLOMKÅL
1 pakke blomkål (400 g) 1-2 spsk. vand salt 50-75 g osteskiver eller reven ost 1-2 spsk. smør eller margarine Læg uoptøede blomkålsbuketter i en smurt gratinform. Hæld salt og vand på. Dæk formen med aluminiumfolie. Sæt den ind i en god, varm (200° C) ovn og lad den stå dér i ca. 30 min. Tag folien af. Dæk blomkålen med ost. Læg nogle smørklumper på. Sæt lidt mere varme på ovnen (ca. 225° C) og lad retten gratinere i 8-10 min. Servér den straks enten som selvstændig ret eller til stegt fisk. Se opskriften: Stegt fiskefars med stuvede grønsager, side 29. | ||
